Inici > Sectors > Universitats > Préstec automàtic de bicicletes en un Campus
 
 
 

Sectors

Préstec automàtic de bicicletes en un Campus

Préstec automàtic de bicicletes en un Campus

Una alternativa sostenible, còmoda i eficient al vehicle privat.  

Servei públic de préstec de bicicletes en modalitat automatitzada en una Universitat. 

Un distribuïdor de Kimaldi substitueix un servei de préstec de bicicletes presencial per un sistema dotat d'un servei públic de préstec de bicicletes

El sistema permet més flexibilitat i comoditat per als estudiants del campus, els quals poden dur a terme el préstec gratuït de les seves bicicletes de forma automatitzada, mitjançant les targetes de transport del consorci. 

El projecte compta amb 70 bicicletes i diverses bases de préstec de bicicletes a l'interior de la Universitat. També, disposen de dos punts de venda i recàrrega de targetes de transport. 

El servei automatitzat contribueix a incrementar encara més el seu ús, ja que amb aquest servei es dóna solució a una de les principals limitacions del servei manual, l'horari restringit. Amb el servei automàtic, els estudiants del Campus poden accedir a les bicicletes de forma ininterrompuda de dilluns a divendres.

Avantatges del servei de préstec automàtic de bicicletes al Campus

Més agilitat en la gestió. En tractar-se d'un servei automàtic, la gestió de retirada i lliurament de les bicicletes és molt ràpida. Sense la necessitat de realitzar tràmits en finestreta

Major flexibilitat i autonomia horària. El servico és ininterromput, així no han de dependre de l'horari d'oficines o de la disponibilitat d'un operari.

Més fiabilitat i seguretat. El sistema ja està implantat amb gran èxit en altres ciutats.

El servei es presta en dues bases de préstec automàtic dins del campus. Cada base té una capacitat de 60 bicicletes, amb un servei de manteniment i neteja que, du a terme la rotació de bicicletes entre bases per mantenir un equilibri entre els dos punts. 

Tecnologia associada al sistema de préstec automàtic de bicicletes

El sistema de rènting de bicicletes està basat en un sistema de radiofreqüència en el qual s'integra un lector RFID i un tag RFID. El tag RFID s'integra a la bicicleta, en una peça soldada que la vegada s'introdueix a la bancada fent de cadenat.

El sistema de préstec de bicicletes incorpora un quiosc de punt d'informació on es realitzaran les operacions relatives al lloguer de bicicletes.

El cadenat permet l'acoblament de la bici al aparca-bicicletes, habilitant l'obertura remota del mateix des de la columna informatitzada i la introducció dels lectors RFID i targetes de radiofreqüència per identificar les bicicletes. 

Finalment el sistema compta amb un programari de gestió, configurat com una plataforma web, que porta a terme totes les funcions.

Es tracta d'un sistema de rènting de bicicletes molt flexible i manejable i que permet adaptar-se a diferents entorns i tipologies de projectes com ara el sistema de lloguer automàtic de bicicletes pública en comunitats autònomes

Referència d'aquesta aplicació: 01-1803-129

Aquesta aplicació ha estat desenvolupada per un dels nostres clients. Si t'interessa, et posarem en contacte amb qui l'hagi realitzat.

Recomana aquesta aplicació

 
 
Tarjeta Kimaldi NdCAN

Lector RFID Kimaldi NdCAN 125

Lector RFID 125kHz i Controladora CAN

Concentrador Kimaldi KMD905 v2

Concentrador Kimaldi KMD905 v2

Concentrador de comunicacions per bus CAN que permet crear una àmplia xarxa de lectors

Sokymat World Tag

Sokymat World Tag

El transponedor més versàtil, ideal per a logística industrial

Logi Tag 160

Sokymat Logi Tag

Alta resistència mecànica, química i tèrmica per a entorns en condicions adverses